Loading…
by.Larm 2013 has ended
Back To Schedule
Thursday, February 14 • 11:30 - 12:30
Roskilde Rising – kan en festival gi mer enn et show?

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Speaker: Ved Roskilde Festival
Hvert år presenterer Roskilde Festival rundt 200 kunstnere. For de største og mest etablerte artistene er det bare nok en jobb på turneen. For de litt mindre artistene kan det være en viktig og profilbyggende konsert, og for de ferskeste artistene kan det være det første skrittet på vei mot mot en profesjonell karriere.
Siden år 2000 har Roskilde Festival hatt en scene dedikert spesielt til de nye nordiske stjernene som er på randen av å bryte gjennom. Mange band har brukt dette som et springbrett og en mulighet til å nå både et større publikum og et stort presse- og bransjeoppbud.
I 2012 spurte vi oss selv spørsmålet: “Hvordan kan vi gi kunstnerne mer enn et show?” Mange av utøverne på Pavilion Junior, som scene kalles i dag, kan ha spilt bare 5-10 konserter før de entrer scenen i Roskilde, og de har ihvertfall aldri før stått foran et publikum på 1000+, med en profesjonell produksjon og alt som det innebærer. Det er et sjangsespill, så vår oppgave er både å gjøre dem klar for dette, å hjelpe dem til å justere sine forventninger og til å bruke konserten som en brekkstang for andre aktiviteter.
Det er en overflod av talentshow og konkurranser hvor man kan stemme på sine venner og vinne en platekontrakt. Det er ikke vår rolle som festival å drive med den slags, vårt fokus er på artister kan bli gode til å spille live og gi publikum en opplevelse. Men hvordan kan man hjelpe dem på vei, hvordan kan man bygge bro mellom et sterkt og engasjert internasjonalt publikum og kunstnerne?
 
For å gi et bilde av Roskilde Rising; det er sammensatt av et lag med frivillige kontaktpersoner som hjelper de involverte artistene å utnytte den enorme apparatet som Roskilde Festival med 30.000 frivillige og et stort nettverk av profesjonelle og amatører. Det kommer ikke en ferdig mal, men målet er å utfordre de unge band å tenke på hva de kan gjøre bortsett fra å spille en konsert, og kan være hendelser i leiren, happenings før festivalen, markedsføring via viral kanaler, sammen med publikum, konkurranser etc. etc.
Panel:
Tommy Andersen, projektleder, Roskilde Rising
Anders Wahrén, Head of Music and Creation, Roskilde Festival
Slowolf, dansk by:Larm aktuell kunstner
Kråkesølv, norsk by:Larm aktuell kunstner
 
Presentasjon:
Historien om camping scene, Pavilion Junior Career pistol etc. v/Anders Wahrén
Presentasjon av Rising vers. 2013 v/Tommy Andersen
Forskjellen i talent show og talent v/Anders Wahrén + innspill fra kunstnere
Snakke om viktigheten av lek i Roskilde Festival for nye band + muligheter som ligger i Roskilde Rising

http://bylarm.no/nor/seminars

Thursday February 14, 2013 11:30am - 12:30 CET
Club7

Attendees (0)